Fatih Altaylı'dan TFF'ye Atatürk pankartı tepkisi: "Son sözünü 84 sene önce söylemiş bir adamdan korkuyor ve ona yeniliyorsunuz"

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Türkiye'nin Litvanya ile oynadığı milli maça "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankartın alınmamasına tepki gösterdi. Altaylı, "Kurucusundan korkan bir devlet anlayışı! Son sözünü 84 sene önce söylemiş bir adamdan korkuyor ve ona yeniliyorsunuz" dedi.

UEFA Uluslar Ligi C Ligi’nde mücadele eden A Milli Takım’ın, Litvanya'yı 2-0 yendiği maçta pankart krizi yaşandı. İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maça "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankart, TFF'nin emriyle alınmadı.

Milli maç öncesi yaşananları köşesine taşıyan Altaylı, pankartın stadyuma alınmamasına tepki gösterdi. Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"'Atatürk’ün askerleriyiz' yazılı pankart Türkiye Futbol Federasyonu’nun emriyle stada alınmamış. Kurucusundan korkan bir devlet anlayışı! Adam öleli 84 sene olmuş. Hala korkutuyor, hala ürkütüyor bazılarını. Niyeyse… Ama onlar ürktükçe, onlar korktukça Atatürk’e hayat veriyorlar.

Ölümünden 84 sene sonra, en muhafazakar diye bildiğiniz kentlerdeki üniversitelerin şenliklerinde, en güvendiğiniz federasyonların spor etkinliklerinde, en sizden zannettiklerinizin organizasyonlarında bile 84 yıl önce ölmüş bir adamın adı haykırılıyor. Onun adına marşlar söyleniyor.

Maaş zammı yapamayan, kömür ya da gıda kolisi dağıtamayan, makam mevki, iş güç bahşedemeyen, her şeyi ben yaptım diyemeyen, son sözünü 84 sene önce söylemiş bir adamdan korkuyor ve ona yeniliyorsunuz. Vefasızlığa gösterilen bu tepkiyi de keyifle izliyorum."

"MÜLTECİ İSTEMİYORUZ" SLOGANLARI... TRT SESİ KESTİ
Türkiye ve Litvanya arasında oynanan milli müsabakaya tribünler damgasını vurdu. Maçın 57. dakikasında başlayan "Ülkemde mülteci istemiyorum" tezahüratlarına tüm tribünler eşlik edince, TRT taraftarların sesini yayına vermedi.

Türkiye Litvanya maçında Ülkemde mülteci istemiyorum sloganları, TRT tribünlerin sesini kesti

fatih altaylı tff maç milli maç atatürk cumhuriyet