Fatih Altaylı'dan canlı yayında sert sözler: Kansızların laflarıyla bu ülkenin sokakta bulunduğunu zannetmeyin

TAKİP ET

Fatih Altaylı, Teke Tek Bilim programının kapanışında sert tepki gösterdi. Altaylı, "Bu ülke dedelerimizin kanlarıyla kuruldu, kanla koruyacağız. Kansızların laflarıyla bu ülkenin sokakta bulunduğunu zannetmeyin" dedi.

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Rize’nin fethinin 561’inci yılı dolayısıyla düzenlenen bir programda konuşmuştu. Kahraman'ın “Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım” sözleri tepki çekmişti.

Fatih Altaylı da Kahraman'ın sözlerine tepki gösterdi. Teke Tek Bilim programının kapanışında konuşan Altaylı, sert ifadeler kullandı.

Altaylı, "Bu büyük zaferi küçültmek isteyenlere asla izin vermeyin. Büyük zorluklarla kuruldu bu ülke. Meclis Başkanlığı makamında bir süre malaasef oturmuş bir kişinin hezeyanlarına asla prim vermeyin. Bu ülke dedelerimizin kanlarıyla kuruldu, kanla koruyacağız. Kansızların laflarıyla bu ülkenin sokakta bulunduğunu zannetmeyin" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsmail Kahraman’ın tepki çeken konuşması şöyle:

“Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. 2 Mart'ta Rize kurtulmuş, kim diyor? Yok Erzurum şu Mart'ta. Şehirlerin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla kutlama yapılmaz. 'Ben esirdim, esaretim bitti, ben köleydim' diye ikrarda bulunulmaz. Bu küçüklük kompleksi verir, bu yanlıştır, böyle şey olmaz.

Fetihler kutlanır. Tarihi zengin ve engin bir milletiz biz. Biz köklü bir devletiz. Zaferlerle dolu bizim tarihimiz. İstanbul'un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir'in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki.

2 Mart'ta da aynı şey var. Ruslar çekildi gitti. Çarpışmadık, dövüşmedik, vuruşmadık. Tarihi doğru dürüst niye bilmiyoruz? Övünecek büyük bir tarihimiz varken kölelikten kurtulduğumuz tarihe niye bayram diyeceğiz. Fethettiğimiz tarihe diyeceğiz.”

Fatih Altaylı