Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü Aykırı'ya açıkladı.

TAKİP ET

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer'in izini Arnavutluk'ta sürdük. Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü, Özer'in yakalandığına dair iddiaları doğrulamazken, gelen ihbarların değerlendirilmeye devam ettiğini söyledi.

BURAK ALBAYRAK / BAHADIR DÜZEL / AYKIRI

Dünyanın çeşitli yerlerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in, kaçtığı Arnavutluk’ta yakalandığı iddia edildi. İddiaların peşine düşen Aykırı, Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştı ve iddiaları sordu.

Arnavutluk Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen cevapta, kırmızı bültenle aranan Özer’in yakalandığı bilgisinin doğru olmadığı, gelen ihbarların ve arama çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Özer’in Interpol tarafından “aranan kişi” olarak ilan edildiğini vurgulayan Arnavut yetkililer değerlendirmelerinin devam ettiğini ve kontrol uygulama yükümlülüklerinin bulunduğunu söylediler.

Geçtiğimiz günlerde Özer’in Arnavutluk’ta saklandığı düşünülen eve operasyon yapılmış ve 2 kişi bu operasyonda gözaltına alınmıştı. Arnavut yetkililerin, sitemiz Aykırı'ya verdikleri cevabı tamamı şöyle; 

“Merhaba,
Türk vatandaşı F.O.'nun Türk polis yetkilileri ve Lyon Interpol Genel Sekreterliği tarafından uluslararası olarak arandığı ilan edilmiştir.
Bu nedenle polis teşkilatı bu kişinin Arnavutluk'ta saklanıyor olabileceğine dair bilgi veya şüpheleri kullanarak onu bulmak için çalışmalarını sürdürmektedir."

Bugün ortaya atılan bir diğer iddiaysa Özer’in Kosova’da yakalandığına dairdi. Telegraph’a konuşan Kosova Polisi, Özer’in yakalandığına dair resmi bir bilginin olmadığını açıkladı. Özer’in Arnavutluk, Karadağ, Kosova veya Kuzey Makedonya'da olduğu tahmin ediliyor.

ÖZER’İN KARDEŞLERİNE TUTUKLAMA TALEBİ
Ayrıca Thodex soruşturmasında bugün yeni gelişmeler de yaşandı. Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerden 4 kişiye adli kontrol uygulanırken, 3 kişi de serbest bırakıldı.

arnavutluk faruk fatih özer thodex