Fahrettin Koca'nın överek anlattığı 'Hidroksiklorokin' ilacı tedavi rehberinden çıkarıldı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 15 Nisan 2020'de yaptığı açıklamada övgüyle bahsettiği ve 1 milyon kutu alındığını söylediği Hidroksiklorokin ilacı tedavi rehberinden çıkarıldı. Söz konusu ilacın hiçbir faydasının olmadığı anlaşıldı.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs tedavi rehberini güncelledi. Alınan yeni karara göre, bilim insanlarının ve sağlık meslek örgütlerinin salgının başından bu yana etkili olmadığını söylediği Hidroksiklorokin ilacının kullanımı durduruldu. İlaç koronavirüs hastalarına evde veya hastanede verilmeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın övgüyle bahsettiği bu ilacın ağır yan etkileri olduğu ve koronavirüse karşı etkili olmadığını gerekçesiyle kullanılmaması istenmişti. Ancak Bakan Koca, 15 Nisan 2020'de yaptığı açıklamada ilacı övmüş ve 1 milyon kutu depoladıklarını açıklamıştı. 

Bakan Koca, ilacı övdüğü anların görüntüsünü sosyal medya hesabından ''Türkiye tedavide farklı bir yaklaşıma sahip. Hiçbir ülke pozitif, şüpheli tüm vakalarda Hidroksiklorokin ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çin’den getirilen Favipiravir’ini de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok'' sözleriyle paylaşmıştı.

İşte Fahrettin Koca'nın kullanımı durdurulan ilaç hakkında sözleri;



fahrettin koca hidroksiklorokin ilaç koronavirüs sağlık bakanı sağlık bakanlığı tedavi covid