Fahrettin Altun haberinde 4 gazeteci ifade verdi

TAKİP ET

Fahrettin Altun'un kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın yıkılmasına ilişkin haber nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesinden 4 kişi ifade verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un boğazda kiraladığı araziye yaptırdığı çardak ve şöminenin İBB tarafından yıkıldığına ilişkin haber nedeniyle 4 gazeteci "terör soruştuması" kapsamında ifade verdi. 


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin Cumhuriyet gazetesinin “Boğaz’da kaçak var” başlıklı haber nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Cumhuriyet gazetesinden 4 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından emniyetten ayrıldı.

GAZETECİLER NE DEDİ?

Muhabir Hazal Ocak ifadesinde;

“Ortada izinsiz bir işlem olduğunda haberin içeriğinde kimin olduğunun bir önemi yoktur. Gazetecilik görevi gereği kamuoyunu bilgilendirmek için bu haberi yaptım. Fahrettin Altun’un adresini açık etmek gibi bir amacım asla olmamıştır. Kamuya açık alanda ve kıymetli bir arazide her kim böyle izinsiz bir faaliyette bulunursa aynı haberi yapardım” dedi.

“VAKIFLARA AİT ALANI FOTOĞRAFLADIM”

Ocak’ın ardından ise foto muhabirimiz Vedat Arık ifade verdi. Arık ifadesinde soruşturmaya konu iki fotoğraf karesinin kendisi tarafından çekildiğini belirterek, “Rutin yazıişleri toplantısında söz konusu yere giderek ‘çalışma var mı yok mu’ diye bakmam istendi. Fotoğrafım esnasında bana yardım eden olmadı. Kendim çektim. Navigasyon sayesinde vakıflar arazisinde izinsiz işlemin yapıldığı adrese gittim. Ancak araç parkı olduğu için söz konusu yeri yakından çekemedim. Daha uzak bir mesefaden alanı fotoğrafladım. 20 yıldır bu mesleği yapmaktayım hiçbir kişiyi ya da kurumu hedef göstermek gibi bir amacım olmadı” dedi.

“GAZETECİLİK MAKSADIYLA YAPILDI”

Arık’ın ardından ifadesi alınan Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Olcay Büyüktaş Akça ise söz konusu haberin gazetecilik refleksine dayanarak yapılan bir haber olduğunu vurguladı.

“KİM YAPARSA YAPSIN HABER DEĞERİ VARDIR”

Yazı işleri müdürümüz İpek Özbey ise ifadesinde haberde yer alan adresin Fahrettin Altun’a ait olmadığını belirtti. Adresin vakıflar arazisine ait olduğunu vurgulayan Özbey, “Böyle bir haberi kim yaparsa yapsın haber değeri vardır” dedi. “Haber doğal mecrası içerisinde olan bir haberdir” diyen Özbey, “Herhangi bir talimat neticesinde böyle bir haber yapılmamıştır. Gazetecilik amacıyla yapılan bir haberdir” ifadelerini kullandı.


ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İletişim Başkanı Altun'un ikametgah adresi ve fotoğrafının bazı basın yayın organlarında yayınlanarak "terör örgütlerine hedef göstermek" suçu işlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. Altun ile ilgili haberlere ise erişim engeli getirilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince aranarak ifade vermeleri için çağırılan Cumhuriyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İpek Özbey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş, muhabir Hazal Ocak ve foto muhabiri Vedat Arık, sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte emniyete gelmişti.
İfade işlemleri tamamlanan Özbey, Büyüktaş, Ocak ve Arık, Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesinden ayrıldı.

CAN GÜVENLİĞİNİ TEKLİKEYE SOKMAK
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı haberine imza atan Hazal Ocak hakkında önce ‘terör’ soruşturulması açılmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘terör’ soruşturmasının gerekçesini “kamu görevlisinin ikametgah adres bilgilerinin yayınlanarak ailesiyle birlikte can güvenliğinin tehlikeye sokulması” olarak açıkladı.

fahrettin altun fahrettin altun twitter fahrettin altun nereli fahrettin altun kimdir fahrettin altun eşi arazi cumhurbaşkanlığı iletişim başkanı