Fahrettin Altun'dan "HelpTurkey" hakkında açıklama: Devletimizi aciz göstermek istiyorlar

TAKİP ET

Türkiye'de günlerdir kontrol altına alınamayan yangın sonrasında sosyal medyada "HelpTurkey" başlığı ile gündem çalışması başlatıldı. Milyonlarca paylaşım yapılan başlık hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası, ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır" dedi.

Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınları sonrasında vatandaşlar "HelpTurkey" başlığı ile uluslararası yardım çağrısında bulundu. Milyonlarca paylaşım yapılan "HelpTurkey" hakkında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklama yaptı. Altun, söz konusu kampanyanın Türkiye’yi aciz göstermeyi amaçladığını açıkladı. 

Altun, "Yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Altun'un açıklaması şöyle;
Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122’si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz.

fahrettin altun help turkey yangın orman yangını