Facebook'ta skandal: 20 milyon Türk kullanıcının verileri sızdırıldı

TAKİP ET

Facebook'un başı güvenlik ihlaliyle dertte. 533 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri ücretsiz olarak yayınlandı. Bunlardan 20 milyonunun Türk kullanıcılara ait olduğu belirtiliyor.

ABD merkezli Business Insider isimli gazetede yer alan habere göre, 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verileri sızdırıldı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk vatandaşın da olduğu belirtildi.

Sızan veriler arasında; kullanıcıların telefon numaraları, isimleri, doğum tarihleri, biyografileri ve e-posta adresleri yer alıyor.

Yayınlanan verilerin 32 milyonu ABD'deki, 11 milyonu Birleşik Krallık'taki ve 6 milyonu Hindistan'daki kullanıcılara ait. Türkiye'den ise yaklaşık 20 milyon kullanıcının bilgilerinin sızdırıldığı söyleniyor.

Business Insider, bilgilerin bir hacker forumunda ücretsiz olarak mevcut olduğunu ve temel veri becerilerine sahip herkes için geniş çapta erişilebilir olduğunu söyledi. Ayrıca yayın, Facebook kullanıcılarının telefon numaralarını listelenen kimliklerle eşleştirerek yayınlanan verilerin doğruluğunu da teyit etti.

facebook veri bilgi türk kullanıcı bilgiler