Evlerini kaçaklara kiralayan ev sahiplerine 320 bin lira ceza

TAKİP ET

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren kaçaklara yönelik İstanbul'da 7 adrese operasyon düzenlendi. 56 kişinin yakalandığı baskınlarda evlerini kaçaklara kiralayan 3 ev sahibine toplam 321 bin 440 TL para cezası kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yurda yasa dışı yollarla giren kaçaklara yönelik operasyon düzenledi.

“Göçmen Kaçakçılığı” suçunun önlenmesine yönelik çalışma başlatan emniyet güçleri Başakşehir ilçesinde 7 adrese operasyon düzenledi. Özel harekat polisinin de katıldığı baskında, 56 kaçak yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçakların kaldığı evlerin koğuş şeklinde olduğu ve çok sayıda kaçağın kalacağı şekilde düzenlendiği görüldü. Polis, Ö.A, A.H. ve M.Y. isimli 3 ev sahibini de gözaltına aldı.

Şüphelilerin verdiği bilgi doğrultusunda, kaçakların barınmasını organize eden kişinin de yabancı uyruklu Y.E. olduğu anlaşıldı. Y.E. de polis ekiplerince gözaltına alındı.

EV SAHİPLERİNE 321 BİN TL CEZA

Sözcü'de yer alan habere göre yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Daha fazla insan barındıracak şekilde koğuş sistemi oluşturan ve haksız kazanç elde eden şüphelilerin 4'ü de tutuklandı.

Ev sahiplerine ayrıca toplam 321 bin 440 lira para cezası kesildi. Muhafaza altına alınan yabancıların ise sınır dışı edileceği belirtildi.

kaçak Başakşehir İstanbul