Evinin önünde oynayan çocukları videoya çeken Pakistanlı şahıs tutuklandı

TAKİP ET

İstanbul Gaziosmanpaşa'da evinin önünde oynayan küçük çocukları gizlice videoya alarak sosyal medyada yayınlayan Pakistan uyruklu Shafkat Ali, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde Türkiye'ye kaçak yollarla giren Pakistan uyruklu Shafkat Ali, evinin önünde oynayan küçük çocukları gizlice kayda almış ve sosyal medyada paylaşmıştı.

Emniyet'in çalışmaları sonucu Ümraniye'de yakalanarak gözaltına alınan Shafkat Ali, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İFADESİNDE "SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM" DEMİŞTİ
Pakistan uyruklu Shafkat Ali, Emniyet'teki ilk ifadesinde Türkiye'ye 3-4 ay önce kaçak yollardan geldiğini itiraf etmiş ve görüntüler hakkında "Suç olduğunu bilmiyordum" demişti.

Shafkat Ali'nin ifadesi şöyle:
"Yaklaşık 3-4 ay önce illegal yollardan İran üzerinden Doğubayazıt'a geldim. Daha sonra İstanbul'a geldim. Gaziosmanpaşa'da açık adresini bilmediğim bir yerde yaşıyorum. Günübirlik işlerde çalışıyorum. Pasaportum ve kimlik belgem yok. Pakistan'da karıştığım herhangi bir suçum yok. Yaklaşık 3-4 gün önce Gaziosmanpaşa'da adresini bilmediğim bir yerde cep telefonum ile çekim yaparak paylaştım. Paylaşımım üzerine çok yorum alınca ben de Türkçe bilmediğimden yorumları bir arkadaşa okuttum. Arkadaşım söylemesi üzerine paylaşımı hemen sildim ve korktuğum için hesabı da kapattım. Ben Türkiye'ye yeni geldiğim için paylaşımın suç olduğunu bilmiyordum. Zaten videoda küçük çocukların olduğunu paylaşım yaptıktan sonra farkettim. Benim amacım öylesine görüntü çekmekti. Herhangi bir suç işleme amacım yoktu. Çok pişmanım. Paylaşımların suç olduğunu öğrendikten sonra moralim bozuldu. Ben buraya yaşamak ve çalışmak için geldim."

pakistan istanbul gaziosmanpaşa video tiktok