Ev kiralayacaklar dikkat: Kapora dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin!

TAKİP ET

Kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ve üniversitelerin yüz yüze eğitim kararı almasının ardından dolandırıcılar gün yüzüne çıktı. Uzmanlar, ev kiralayacakları dolandırıcılara karşı uyardı.

Ekonomik kriz, kentsel dönüşüm, yüz yüze eğitim kararı ve inşaatların bitmemesi nedeniyle inşaatların tamamlanma süresi uzarken, vatandaşlar kiralık evlere yöneldi. Satılık evlerdeki yüksek fiyatlar nedeniyle ev kiralama yoluna giden vatandaşlar ise hem yüksek fiyatlarla karşılaştı hem de dolandırıcıların eline düştü. 

Yüksek kiralardan şikayetçi olan vatandaşar ise uygun ev bulma derdinde. Ancak vatandaşlar bu kez dolandırıcaların ağına düşme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Pahalı evleri değerinin altında göstererek kiralamaya çalışan dolandırıcılar kapora isteyerek, ev kiralamak isteyenleri tuzağa düşürüyor. Uzmanlar ise vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

DOLANDIRICILAR ORTAYA ÇIKTI
Dolandırıcılar, internette yer alan eski ilanları ya da fiyatı yüksek evlerin görüntülerini kullanarak sahte ilan veriyor. Evlere değerinin altında fiyat veren dolandırıcılar, ev kiralamak isteyenleri tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Dolandırıcılar, ev kiralamak isteyenler iletişime geçtiğinde ise kapora istiyor. Dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar, kaporayı ödedikten sonra kiraladıkları evin gerçek olmadığını anlıyor.

Uzmanlar ise kiralık ev arayan vatandaşları elden kapora vermemeleri konusunda uyarıyor.

ev kiralayacaklar kiralık ev ev kiralık dolandırıcı kapora