Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü: "Fiyatlar düşüktü, kuyruk oluyor diye fiyatları artırdık"

TAKİP ET

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yüzde 48 zam yapmasının ardından Genel Müdür Osman Uzun'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Uzun, "Bizim fiyatlar düşüktü, uzun kuyruklar oluyordu, bu nedenle fiyatı artırdık" dedi.

Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı Kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kilo kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükselmişti.

Zamma ilişkin Kurumun Genel Müdürü Osman Uzun'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Uzun, "Bizim fiyatlar düşüktü, uzun kuyruklar oluyordu, bu nedenle fiyatı artırdık" dedi.

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım'a konuşan Uzun, yapılan zamla ilgili “Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi" diye konuştu.

Uzun, “Alım fiyatında da bir artış yapmamız gerekiyor. Bunun için çalışmalar yaptık. Hem sayın bakanımıza sunduk hem de Fiyat İstikrar Komitesi‘ne sunduk. Oradan çıkan karara göre alım fiyatında da artış olacak. Biz de zaten ihtiyacımız olan eti piyasadan kesilmiş et olarak alıyoruz. Bu konuda dijital - elektronik bir ihale açıyoruz. Kilosunu 78 -79 liradan et alıyoruz” ifadesini kullandı.

et süt et ve süt kurumu zam et zammı kırmızı et zamlar kuyruk fiyat