Estonya'dan mülteci kararı: Sadece 10 kişi alacaklar!

TAKİP ET

Türkiye sığınmacı sorunu ve düzensiz Afgan göçünü tartışırken dünyada dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Estonya, Taliban'dan kaçan ve güvende olmayan 10 Afgan mülteciyi kabul edebileceğini açıkladı.

Terör örgütü Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmaya çalışanların sayısı yükseldi. Havayolu ile Avrupa'ya gitmeye çalışanların yanı sıra araba ya da yürüyerek ülkeyi terk etmeye çalışanların sayısında artış yaşandı. Türkiye'de de tartışma konusu olan sığınmacı sorunu ve düzensiz Afgan göçü, Avrupa ülkelerinde de tartışılmaya başlandı.

Ülkeler ne kadar mülteci alabileceğine dair açıklama yaparken Estonya'dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Estonya Başbakanı Kaja Kallas 10 mülteci alabileceklerini söyledi.

ESTONYA, 10 AFGAN MÜLTECİYİ KABUL EDECEK
Başbakan Kallas, Afgan mültecilerle alakalı olarak yaptığı açıklama ile sosyal medyada adeta dalga konusu oldu. Afganistan'taki kaosun dünyayı şoka uğratmaya devam ettiğini söyleyen Kallas, Estonya'nın 10 adet Afganı mülteci olarak kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kallas açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Ülke olarak Afganistan'ta patlak veren insani krizin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Şu anki duruma göre, Estonya 10 kişiye mülteci statüsüne kabul etmeye hazırdır. Özellikle Avrupa Birliği ve NATO ile işbirliği yapması nedeniyle evlerinde hayatı tehlike altında olan insanları kabul etmeye hazırız."

mülteci estonya afganistan avrupa ab