Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a gerçekleştirilen silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

TAKİP ET

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a gerçekleştirilen silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde İmran Han'ın saldırıdan hemen sonra yaralı halde güvenli bir eve alındığı ve araçla bölgeden uzaklaştırıldığı görülüyor.

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Khan, ülkenin Pencap eyaletinin Vezirabad bölgesinde yaptığı protesto yürüyüşü sırasında konvoyuna ateş edilmesi sonucunda bacağından hafif yaralanmıştı.

SALDIRI SONRASI YENİ GÖRÜNTÜLER

Yaşanan silahlı saldırının ardından ortaya çıkan yeni görüntülerde, eski Başbakan İmran Han'ın yaralı ve acı çeker bir halde güvenli bir eve alındığı görülüyor.

Kalabalık bir grup tarafından taşınan İmran Han'ın hızla bölgeden uzaklaştırıldığı anlar oldukça dikkat çekici.

NE OLMUŞTU

İMRAN HAN'A SİLAHLI SALDIRI

Khan tarafından kurulan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) liderlerinden Fawad Chaudhry silahlı saldırı sonrası hastaneye kaldırılmıştı. PTI Senatörü Faisal Javed ve mitingin diğer birkaç katılımcısı da açılan ateş sonucu yaralanırken, en az bir kişinin öldüğü belirtildi.

PTI: SALDIRI BİR SUİKAST GİRİŞİMİDİR

Pakistan Adalet Hareket, saldırganın kullandığı otomatik silaha atıfta bulunarak, Khan'a yapılan saldırının 'iyi planlanmış bir suikast girişimi' olduğunu açıkladı.

Başka bir yerel PTI lideri Azhar Mashwani ise Khan'ın güvende olduğunu, saldırganın ise yakalandığını söyledi.

MİTİNG KATILIMCILARI SALDIRGANI YAKALADI

Yerel medyaya göre, miting katılımcıları İmran Khan'a ateş eden  saldırganı yakalayarak polise teslim etti.

Yaralı Khan'ın, Lahor'daki Shaukat Khanum Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

"ESKİ BAŞBAKANI ÖLDÜRMEYE 7 GÜN ÖNCE KARAR VERDİM"

İtiraf videosunda, saldırganın insanları yanılttığı için Khan'ı öldürmek istediğini söylediği açıklandı. Saldırgan, kendi başına hareket ettiğini belirterek, 7 gün önce Lahor'dan protesto yürüyüşü başladığı sırada  Khan'ı öldürmeye karar verdiğini belirtti.

 

İŞTE SİLAHLI SALDIRIYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER

imran han suikast saldırı silahlı saldırı yeni görüntü