Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Kültürler Festivali"nde ilginç görüntüler

TAKİP ET

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Kültürler Festivali"nde ortaya bu görüntüler çıktı. Festival kapsamında "Miss Uganda güzellik yarışması" da yapılacak.

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği ‘Kardeş Kültürler Festivali’ yüzlerce insanın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival sırasında Arapça şarkılarla eğlenen yabancı uyruklu vatandaşlar dikkat çekerken, katılımın bir hayli fazla olması da gözlerden kaçmadı.

ARAPÇA MÜZİKLİ KONSER EŞLİĞİNDE HALAY

Festival sırasında verilen konserde Arapça müzikler eşliğinde yüzlerce yabancı uyruklu vatandaş halaylar çekerek eğlendi.

Söylenen Arapça şarkılara eşlik eden kalabalık kitle bölgede yaşayan yabancı uyruklu sayısı hakkında fikir verdi.

"101 ÜLKENİN TEMSİLCİSİ VAR"

Başkan Bozkurt festivalle ilgili yaptığı açıklamada “Esenyurt aslında öyle güzel bir yer ki bunun farkında değiliz. Anadolu gibi rengarenk. Her kimliğin, inancın yaşadığı bir ilçe. 81 ilin her bir rengi burada var. Bunun dışında dünyanın 101 değişik ülkesinin temsilcisi var. Burada 101 değişik dil konuşuluyor. Dolayısıyla biz istedik ki farklı kültürler bir araya gelsin” dedi.

MİSS UGANDA GÜZELLİK YARIŞMASI DA YAPILACAK

Festival kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer etkinlik de Miss Uganda Güzellik Yarışması oldu. Yarışma ile ilgili duyuru yapıldı.

İŞTE YARIŞMA İÇİN HAZIRLANAN DUYURU

KAYMAKAMLIK DÜZENLENECEK GÜZELLİK YARIŞMASINI İPTAL ETTİ

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği “Miss Uganda Esenyurt” adlı güzellik yarışmasının kaymakamlık tarafından iptal edildiği öğrenildi.

Polis ekiplerinin,  söz konusu Ugandalıları emniyete götürdüğü gelen haberler arasında.

FESTİVAL HAKKINDA

Esenyurt Belediyesi’nin il dernekleriyle birlikte düzenleyeceği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. 08-17 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale tüm vatandaşları davet eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir festival göreceğiz. Festivalimiz iyiliklere, güzelliklere, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama duygularımıza örnek olacak” dedi.

Esenyurt’ta ilk kez gerçekleşecek Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı Esenyurt Nikah Sarayı’nda yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İl Dernekleri Başkanı Orhan Onur, Esenyurt Belediyesi CHP meclis üyeleri, başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, STK ve dernek temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı tanıtım programında, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 10 gün boyunca devam edecek olan festivalin içeriğiyle ilgili sunum yapıldı. Programda konuşma yapan Başkan Bozkurt, “Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir festival göreceğiz. İçerik olarak en nitelikli festivallerden bir tanesi. Ben öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir başlangıç yaptık. Şimdi bunu doldurmak bizlerin sorumluluğunda” diye konuştu.

İŞTE FESTİVALDEN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

ESENYURT FESTİVAL