Ersan Şen'in canlı yayındaki sözleri gündeme damga vurdu: "Millet uyumaya devam ediyorsa buyurun uyumaya devam edin"

TAKİP ET

Hukukçu Ersan Şen'in HaberTürk canlı yayınında ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalar sosyal medyanın gündemine oturdu. Şen, "Sayın Nebati '20 Aralık bir milat, 6 ay uyuyup 6 ay sonra uyansak neleri göreceğiz' diyor. Al uyandık, hadi anlat bu millete. Ha millet uyumaya devam ediyorsa buyurun uyumaya devam edin" dedi.

Hukukçu Ersan Şen'in Habertürk TV’de Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyuna programında ekonomik krize ilişkin yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Nureddin Nebati'nin Aralık 2021'de sözlerini hatırlatan Şen, "Sayın Nebati ‘20 Aralık bir milat, 6 ay uyuyup 6 ay sonra uyansak neleri göreceğiz’ diyor. Al uyandık, hadi anlat bu millete. Ha millet uyumaya devam ediyorsa buyurun uyumaya devam edin" diye konuştu.

Ersan Şen, şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Nebati, '20 Aralık bir milattır' dedikleri tarihten 7 gün sonra bir televizyona çıkıyor. "Bu enflasyonun gelecek yıl geleceği yer içimi heyecanlandırıyor. Kıpır kıpır oluyorum. 6 ay uyusam ve 6 ay sonra uyansam neleri göreceğiz' diyor. Al Haziran'da uyandık. Hadi bakalım buyur. Uyandık anlat bu millete. Ha bu millet uyuyorsa uyumaya devam edin arkadaşlar. Dünyalığınıza değil ahiretinize yatırım yapmaya devam edin.

Ülke yangın yeri. Ekonomi, adalet, liyakat sorunu... Kahvehanelerde, sokakta millet şunu konuşuyor; Arabasına binemediğini konuşuyor. Şekerin, çayın, unun, yağın, ilacın, gübrenin tohumun fiyatını konuşuyor.

Sen neyi konuşuyorsun? 'Ayasfoya, camilerde bira, ayakkabıyla girdiler, Kabataş...' 9 yıl geçmiş Gezi'nin üzerinden kutuplaştırmayla gidiyoruz. Hedef ne, amaç ne? Söz bitti çünkü. Kim inanır, kim güvenir?"

 

ersan şen canlı yayın ekonomi erdoğan nebati