Ermenistan'da halk ayaklanması! Paşinyan'ın istifasını isteyen topluluk parlamento binasının kapısını zorladı

TAKİP ET

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında verdiği kayıplar halkın sabrını taşırdı. Paşinyan'ın istifasını isteyen bir grup parlamento binasının kapısını zorladı.

Ermenistan'ın önceki gece saatlerinde sınırda Azerbaycan askerlerini provoke etmeleriyle başlayan çatışmalar dün de devam etti. İki tarafın da kayıplarıyla ilgili net rakamlar akşam saatlerinde açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin provokasyonu sonucu çıkan çatışmada 42'si askeri personel, 8'i sınır muhafızı olmak üzere 50 askerin şehit edildiği belirtildi.

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Ermenistan hükümetinden yapılan açıklamada, görüşmelerde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmaları ele aldığı bildirildi. Paşinyan ayrıca yaşanan çatışmalarda 49 askerlerinin hayatını kaybettiğini açıklayarak "Ne yazık ki bu sayının artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'A BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Erivan'da Paşinyan'ı istifaya çağıran bir grup göstericinin parlamento binasının kapısına dayandığı görüldü.

Kapıyı zorlayan göstericiler Paşinyan'ı istifaya davet edip slogan attılar.

İŞTE O ANLAR

 

ermenistan azerbaycan paşinyan