Ermeni lobisine tokat gibi cevap!

TAKİP ET

1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'a ilişkin ABD'li Ortadoğu Uzmanı Gunter'den önemli açıklamalar geldi. Gunter, Ermenilerin kendilerini masum saymak için, Ermeni çetelerinin tarihte işledikleri katliamlardan hiç bahsetmediğini vurguladı.

"Asırlık Ermeni Yalanı ve Siyasi Süreci" paneline video konferans yoluyla katılan Orta Doğu uzmanı Gunter, 24 Nisan’ın yıldönümü olarak kabul edildiği 1915 olayları değerlendirdi.
 
Yaşanan süreçte iki tarafında acılar çektiğini aktaran Gunter; “Buna rağmen yaşananlar Ermeni Soykırımı olarak nitelendirilemez. Süreç öncesinde birçok Türk, Ermeni çeteler tarafından katledildi" ifadelerini kullandı.
 
Ermeni çetelerin Birinci Dünya Savaşı’ndan en az 50 yıl önce Osmanlı Devleti’ne karşı saldırılar düzenlediğini belirten Gunter, bu duruma atıfta bulunarak Ermeni çeteler tarafından 21 Temmuz 1905 günü Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit'in hedef alındığı "Yıldız Suikastı" olarak da bilinen bombalı saldırıyı hatırlattı.
 
“YA KATILACAKSINIZ, YA KONUŞMAYACAKSINIZ”

1915 olaylarının birçok ülke tarafından siyasi bir araç olarak kullanıldığına dikkat çeken Gunter, Türk tarafının olayı tarihçiler ve uzmanlar nezdinde derinlemesine incelenmesi konusunda çağrıda bulunduğu ancak Ermeni tarafının bu duruma asla yanaşmadığını da belirtti.
 
İki tarafla da konuştuğunu aktaran Gunter, Türklerin duruma karşı gayet açık ve net olduğunu ancak Ermeni tarafının tam tersi bir tutum sergilediğini söyledi.
 
Gunter, şu ifadeleri kullandı:
 
"Türkler bu konunun incelenmesini istiyor ancak Ermeniler araştırmaya açık değil. Yani ya Ermenilerin söylemlerine yüzde yüz katılacaksınız ya da konuşmayacaksınız. Bunun bilimsel ve mantıklı bir tutum olduğunu düşünmüyorum. Olayların üzerinden 100 yıl geçmişken Birinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına, tehditlerle değil, akıllı bir bilimsel analizle bu konunun üstüne gidilmelidir."
 

ermeni çeteleri 24 nisan 1915 olayları gunter