Erkan Yolaç'tan kötü haber: Yoğun bakımda tedavi görüyor! Erkan Yolaç kimdir?

TAKİP ET

Türk televizyonlarına bir dönem damga vuran sunucu Erkan Yolaç'tan kötü haber geldi. Yolaç'ın yoğun bakımda tedavi gördüğü açıklandı.

Bir döneme damgasını vuran ve TRT'de yayınlanan "Evet-Hayır" yarışmasıyla hafızalara kazınan 87 yaşındaki Erkan Yolaç’tan kötü haber geldi.

Yolaç’ın Amerika’da hastaneye kaldırıldığı haberleri üzerine eşi Asuman Yolaç, Türkiye’de olduklarını belirterek Erkan Yolaç'ın 10 gündür yoğun bakımda olduğunu söyledi

9 Temmuz'da Erkan Yolaç'ın Covid'e yakalandığını kaydeden Asuman Yolaç şunları söyledi;

"Zatürresi nüksetti. Ara ara yoğun bakıma giriyor, çıkıyor. Tedavi sırasında ‘Akciğerlerde bir mantar mikrobu oluştu ama tehlikeli olmayan bir şey’ dediler. Bilinci yerinde, sohbet ediyoruz. Çok sağlam bünyesi varmış. İnşallah aramıza dönecek."

ERKAN YOLAÇ KİMDİR? 

Yolaç, 24 Şubat 1935 tarihinde Kırklareli Babaeski'de dünyaya geldi.

Alpullu Şeker Fabrikası'nın revirinde doğan ismin babası Mehmet Yolaç Edirne'lidir. Babası da bir dönem Sofya'dan göç etmiştir. 6 yaşındayken İstanbul'a taşınan Yolaç, önce Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi'nde eğitimini tamamlayamadan sınıfta kalmıştır. Babasının işi gereği aile Kastamonu'ya taşındı.

Kastamonu'da lisedeyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay'ın yönlendirmesiyle belediye mikrofonlarından sunum yaptı. Belediye başkanının sunumunu beğenmesiyle tüm anonsları yapmaya başladı.

1960 yılında Ankara Radyosu'nun sınavlarını kazanarak orada çalışmaya başladı. İlerleyen yıllarda Huysuz Virjin, Orhan Boran, Leyla Sayar gibi isimlerle sahnelerde yer aldı. Ancak 'Evet-Hayır'' yarışmasıyla tanındı.

1976 Türkiye güzeli Asuman Tuğberk ile evli olan Yolaç, Amerika'ya gittiği süreçte zatürre olmuş ve tedavi görmüştü.

Erkan Yolaç TRT