Ergun Mengi'nin ifadesi ortaya çıktı: İfade özgürlüğü kapsamında fikrimizi beyan ettik!

TAKİP ET

Montrö Boğazlar Sözleşmesi konulu bildiriyi hazırladığı iddia edilen emekli amiral Ergun Mengi'nin ifadesi ortaya çıktı. Mengi, "İfade özgürlüğü kapsamında fikrimizi beyan ettik" dedi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve tarikat evine giden sarıklı amiral konularıyla ilgili bildiri yayınlayan 104 emekli amiralden 10'u gözaltına alınmış 4'ü ifadeye çağrılmıştı. Günlerce gözaltında tutulan emekli amiraller geçtiğimiz gün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcı tarafından Montrö Bildirisi'ni hazırladığı iddiasıyla tutuklanması istenilen emekli amiral Ergün Mengi’nin de verdiği ifade ortaya çıktı. Mengi, "Denizciler olarak ifade hürriyeti kapsamında basın açıklamasında bulunduk" dedi. 

Hazırlanan metinde tarikat evine giden sarıklı amiralle ilgili bir bölüm olduğunu söyleyen Mengi, "O kısmın amacı; 15 Temmuz hain darbe girişiminde görevde olan 55 amiralin 33’ünün bilfiil bu darbeye iştirak edip, darbeci sıfatını almaları nedeniyle bu tür olayların aynı şekilde ve benzer girişimlere yol açabileceği endişesini dile getirmekti" diye konuştu.

Mengi, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyuru sonrasında gerek Montrö Sözleşmesi, gerekse 'sarıklı amiral' haberleri ile ilgili olarak bizimle aynı yönde endişesini dile getirmiştir. Yayımlamış olduğumuz dokümanda herhangi bir suç unsuru bulunmamaktadır. Denizciler olarak ifade hürriyeti kapsamında basın açıklamasında bulunduk" ifadelerini kullandı.

ergun mengi amiral emekli amiral bildiri montrö