Ergenekon kumpasında hapis yatan Kuddisi Okkır, 13 yıl önce vefat etmişti!

TAKİP ET

İktidar ve FETÖ medyasının "Ergenekon'un kasası" diyerek türlü iftiralar atarak hapsettirdiği Kuddisi Okkır, 13 yıl önce bugün vefat etmişti. Okkır, sağlık şartlarına rağmen "Delilleri karartabileceği" bahanesiyle serbest bırakılmamış vefatından sonra suçsuzluğu ortaya çıkmıştı.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

FETÖ'nün iktidar eliyle kurduğu Ergenekon kumpasının başladığı 2007'den bugüne, soruşturma ya da dava aşamasında onlarca aydınımız hayatını kaybetti. Türkan Saylan, Ali Tatar ve Kuddusi Okkır'a kadar binlerce insana acı dolu günler yaşatılmıştı.

Ergenekon süreci, 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekondunun çatısında, 27 el bombası bulunmasıyla başlamıştı. 1 Temmuz 2019'da ise mahkemenin verdiği kararla Ergenekon diye bir örgütün olmadığı karara bağlanmıştı. 

KUMPASIN İLK ŞEHİDİYDİ!
Ancak henüz Ergenekon davası devam ederken 18 kişi hayatını kaybetmişti. Kuddusi Okkır da kumpas sürecinde vefat eden isimlerdendi. 13 yıl önce bugün, 6 Temmuz 2008'de hayatını kaybeden Okkır, Ergenekon Kumpası'nın ilk şehidiydi.

Okkır, Ergenekon Kumpası ile tutuklandığında sağlıklıydı. 8 ay tutuklu kaldığı cezaevinde akciğer kanserine yakalandı. Davaya bakan FETÖ'cü hakimler, savcılar, gardiyanlar ve hemşireler yüzünden tedavisi engellendi.  

HASTA YATAĞINA PRANGAYLA BAĞLANDI
"Ergenekon'un kasası" denilerek iftira atılan Okkır, kötü sağlık şartlarına rağmen "Delilleri karartabileceği" bahanesiyle serbest bırakılmamış ve bilinci kapalıyken, hasta yatağına prangayla bağlanmıştı.

Kuddusi Okkır, hayatını kaybettikten sonra eşi Sabriye Okkır, cenazeyi imza karşılığında alabilmişti. Okkır, vefat etmeden 5 gün önce tahliye edilmişti. Tahliye sonrası hastane masrafı olan '1600 YTL'yi ödeyemeyen Sabriye Okkır'a Kuddusi Okkır'ın cenazesi, taahütmane imzalatıldıktan sonra teslim edilmişti. Sabriye Okkır, bir ay içinde bu parayı ödemezse, hakkında icra takibi başlatılacaktı.

HAKKINDA İDDİANAME BİLE YOKTU!
Kuddusi Okkır, hayatını kaybettiğinde hakkında iddianame bile yoktu. Sabriye Okkır, “Eşim kahrından öldü” diyerek, davalar açtı.

YARGIÇLAR HAKKINDAKİ ŞİKAYETE BAKANLIK İZİN VERMEDİ
Okkır’ı tutuklamaya sevk eden savcı ve tutuklama kararı veren yargıçlar hakkındaki şikâyete Adalet Bakanlığı soruşturma izni vermedi.

Sabriye Okkır, eşi Kuddusi Okkır'ın bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi. Sabriye Okkır, “Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi cenazesini alıyorum” diye konuşmuştu.

"EŞİMİ BENDEN İLAÇSIZ ALDILAR, KOMADA VERDİLER"
Okkır, “Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olayı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. TBMM İnsan Hakları Komizsyonu’na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi" demişti.

Sabriye Okkır, 1 Temmuz 2019'da mahkemenin Ergenekon diye bir terör örgütü olmadığı yönünde karar vermesinin ardından "Kandırıldık demekle olmuyor bu işler. Bir sürü yuvaları yıktılar" diye konuşmuştu.

YAŞANAN ACIYI KİTAPLAŞTIRDI
Sabriye Okkır, eşi Kuddusi Okkır'ın vefatından sonra, Okkır'ın hapiste tuttuğu anıları ve kendi anlatımlarını "Cinayeti Gördük" adıyla kitaplaştırdı.

ergenekon kuddusi okkır kumpas fetö