Erdoğan, "Yukarı çıkması mümkün değil" demişti: Merkez Bankası, enflasyon tahminini yükseltti!

TAKİP ET

Merkez Bankası, merakla beklenen verileri açıkladı. Buna göre Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti. Ayrıca yıl sonu dolar tahmini ise düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz, enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil" demişti.

Merkez Bankası, '2021 yılı Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası anketinde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 16,30'a yükselirken, yıl sonu dolar tahmini ise 8,94'e düşürüldü.

ERDOĞAN, "YUKARI ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL" DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde enflasyon hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir."

erdoğan merkez bankası enflasyon