Erdoğan, yangınla sarsılan Marmaris'te vatandaşlara çay fırlattı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında art arda çıkan yangınlardan sonra yangın bölgeleri arasında bulunan Marmaris'te yaptığı konuşmanın ardından vatandaşlara çay fırlattı.

Erdoğan, yangın bölgesi Marmaris’e giderek son günlerde ülke genelinde art arda çıkan yangınlar hakkında konuştu. Barınma, gıda, temizlik malzemesi ve benzeri ihtiyaçlar için gereken her türlü tedbirin alındığını ve her türlü ikmal mekanizmasının oluşturulduğunu bildiren Erdoğan, yangın bölgesi Marmaris’te yaptığı konuşmanın ardından vatandaşlara çay fırlatarak yangından etkilenmemeleri için yardımcı olmaya çalıştı.

Konuşmasında “Türkiye, yangınların izlerini kısa sürede silecek. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade edemeyiz. Can kaybı dışındaki her kaybı telafi edecek güce sahibiz” diyen Erdoğan’ın, vatandaşlara çay fırlatmasına çok sayıda tepki gösterildi. Erdoğan, konuşmasında “Dayanışmaya en çok ihtiyacımız olduğu günlerde vatandaşlarımızı birliğe davet ediyorum. Zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir” açıklamasını yaparken “1 ay içerisinde evlerin inşasına başlanacak, kredi-vergi borçları ertelenecek, kira ve eşya yardımı yapılacak. Tarım hayvancılık ve seraların hasarları karşılanacaktır. Hasar gören evlere 50 bin liraya kadar eşya yardımı yapılacaktır. Ev kiralayanlara ev kira yardımı yapılacaktır” dedi. 

“YARDIMA GELENLERLE BİRLİKTE UÇAKLARIMIZIN SAYISI 16'YI BULDU”
Öte yandan Erdoğan, Muğla’da yaptığı konuşmasında “Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden desteklerle artırdık. Başta Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna'dan gelenlerle yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu. 45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız”  şeklinde konuştu.

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOYLA GELDİ
Erdoğan, yetkililerin "Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" uyarısı yaptığı yangın bölgesi Marmaris’e yüzlerce araçlık konvoyla geldi. Erdoğan'ın konvoyu böyle görüntülendi. RİZE'DE SELDEN SONRA ÇAY DAĞITMIŞTI!
Erdoğan, geçtiğimiz hafta ise sel felaketinin yaşandığı Rize'yi ziyaret edip, afetzedelere çay fırlatmıştı. Çay dağıtımı sırasında bazı vatandaşların alandan uzaklaştığı görülmüştü.

O anlar böyle görüntülenmişti;
 

erdoğan marmaris çay yangın