Erdoğan ve Joe Biden görüşmesi sona erdi! ABD'den resmi açıklama geldi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme sona erdi. 1 saat 5 dakika süren görüşmenin ardından ABD'den ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 20 dakika planlanmasına rağmen 1 saat 10 dakika süren görüşmeye ilişkin ilk açıklama geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve anlaşmazlıkları etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi. Biden, savunma ortaklığı ve Türkiye’nin NATO müttefiki olarak önemini yeniden teyit etti ve S-400 konusundaki endişelerini dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarını genişletme ve fikir ayrılıklarını etkin bir şekilde yönetme arzusunun altını çizdi. Biden, Türkiye'nin Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık yirmi yıldır yaptığı katkılardan dolayı takdirini dile getirdi. Liderler, Suriye'deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldı. Biden aynı zamanda, güçlü demokratik kurumların, insan haklarına saygının, barış ve refah için hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı" 

 

erdoğan biden görüşme abd amerika