Erdoğan: "Sosyal medyaya hiç sıcak bakmıyorum, düzenleme yapılması gerekiyor"

TAKİP ET

Erdoğan, sosyal medyaya sıcak bakmadığını ve bu konuda düzenleme yapacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında iktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abdülkadir Selvi'nin Erdoğan'a sorduğu "Yangınlar esnasında sosyal medyada yurt dışından destekler istendi, yanlış mesajlar atıldı, ne düşünüyorsunuz" sorusunu yöneltti.

Selvi'nin sorusuna yanıt veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyaya hiç sıcak bakmıyorum. Meclis açıldığında bununla ilgili bir düzenleme yapılacağına inanıyorum. 'Her şeyi RTÜK'le çözelim' olmaz. ABD'de Twitter'ın neler yaptığını gördüğü. Twitter'ın Türkiye'de ofisin yok, yalan söylüyorlar, öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Gelecekler vergilerini ödeyecekler, ofislerini açacaklar, bedeli neyse ödeyecekler yoksa biz ödetiriz. Bu kadar dezenformasyonla, yalana karşı sessiz kalacak değiliz."

BAKAN YARDIMCISI ERDOĞAN'IN AKSİNİ SÖYLEMİŞTİ
Erdoğan, Twitter Türkiye'ye ofis açmadığını ve temsilci açmadığını söylerken, geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Artık Twitter da Türkiye’de temsilci bulunduracak” demişti.

Sayan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bilindiği üzere, Türkiye’den günlük erişimi 1 milyonu aşan yurt dışı kaynaklı sosyal ağların, Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören 5651 sayılı Kanunun ek 4’üncü maddesi 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmişti.
Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile birlikte Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı. Temsilci atamaya yönelik Pinterest’in yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz."

Twitter Türkiye temsilcisi belli oldu

twitter temsilci twitter erdoğan sosyal medya