Erdoğan sessizliğini bozdu: Milli andımız İstiklal Marşı'dır

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın Andımız'ın kaldırılması kararının ardından sessizliğini bozdu. Tartışmalara farklı bir boyut kazandıran Erdoğan, "Milli Andımız İstiklal Marşı'dır, marşımızın ruhunu içselleştirmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’ne katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan, Danıştay'ın Andımız'ı yasaklayan kararı sonrasında sessizliğini bozdu.

Siyasilerin tartışmalarına farklı bir boyut kazandıran Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile aynı görüşü savundu. Erdoğan, "Milli Andımız İstiklal Marşı'dır, marşımızın ruhunu içselleştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Milli andımız olan İstiklal Marşı bize niçin birlik olmamız gerektiğini de anlatıyor. İstiklal Marşımızdaki ruhu hep birlikte içselleştirmemiz, milletimizin tüm fertlerine aşılamamız büyük önem taşıyor” dedi.

BAHÇELİ, SERT SÖZLERLE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!
Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, üç gün önce bir yazılı açıklama yaparak, sert ifadeler kullanmıştı: "Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır."

Ahmet Davutoğlu, Andımız'ı hedef aldı!


Ahmet Davutoğlu, Andımız'ın kaldırılması sürecinde neler demiş neler!


Devlet Bahçeli'den 'Andımız' açıklaması: Danıştay bu yanlıştan dönmelidir


Bahçeli'den Andımız tepkisi: Eyy CHP


AK Parti, HDP, Gelecek ve DEVA Andımız karşıtı ittifakta birleşti


DEVA Partisi yöneticisinden Andımız hakareti: Türk'üm diye bağırmak hayvani bir ihtiyaç

erdoğan istiklal marşı andımız ak parti bahçeli