Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'da konuştu: Bir ölür, bin diriliriz!

TAKİP ET

Erdoğan, sel felaketiyle sarsılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Kastamonu'da konuştu. Erdoğan, sel için gittiği bölgede muhalefeti eleştirerek, "Erdoğan'a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim' dertleri bu. Bana yara veremezsiniz. Biz bir ölür bin diriliriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketiyle mücadele eden Kastamonu'ya gitti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'un 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, 27 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketi sırasında muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Erdoğan'a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim' dertleri bu. Bana yara veremezsiniz. Biz bir ölür bin diriliriz" diye konuştu. "ARTIK KÖPRÜLERİ TAŞTAN YAPACAĞİZ"
Yıllardır doğaya aykırı şekilde betondan ve uygun olmayan koşullarda yapılan köprülerin her sel felkatinde yıkıldığı biliniyordu. Erdoğan, "Artık düz köprü değil kemer köprü yapma suretiyle betondan öte taş köprü yapacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;
''Bir felakettir gidiyoruz. Antalya Muğla buralarda yaşanan yangın felaketlerini biliyorsunuz. Hamdolsun bu felaketleri kontrol altına aldık. Birkaç gündür de Batı Karadeniz'de sel felaketleri yaşanıyor. Felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Ben dün ekranda izledim tüm o kardeşlerimizi evlerin damlarından kurtaran jandarmalarımız, polislerimiz alınlarından öpülesi kahramanlarımızdır. Bu öyle her kişinin karı değil er kişinin karıdır. Bu operasyonda görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Şehrimizdeki öğrenci yurtları ihtiyaç halinde kullanılmak üzere hazırda tutulmaktadır.

4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor.

Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastaların tamamı diğer hastanelere nakledilmiş veya evlerine ulaştırılmıştır.

Yolların ve köprülerin hasar görmesi nedeniyle ulaşımı aksayan yerler için alternatif güzergahlar üzerinde Karayolları'mız çalışmaktadır.

Kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye almış durumdayız.

Su kesintisi yaşanan yerlerde alt yapı çalışmaları başlatılmıştır. Gereken mobil istasyonları gerekli yerlere gönderilmiştir. Hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır. Gerekli ödenekler hemen gönderilmiştir. Sel felaketinde evleri yıkılan kardeşlerimizi yeni evlerine kavuşturmak için kolları sıvadık.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir.

Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz.

İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır.

Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor.

Bugüne kadar nice oyunları bozmuş bir millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız.

"ARTIK TAŞ KÖPRÜ YAPACAĞIZ"
Hasarların tespiti için tüm çalışmaları başlatacağız. Devlet Su İşleri yarın çalışmalarına başlıyor. Artık düz köprü değil kemer köprü yapma suretiyle betondan öte taş köprü yapacağız. Köprü için proje çalışmalarını Bakanlığımız yürütüyor. Çevre Şehircilik bakanım burada. Diğer afetlerde olduğu gibi fevkalade bir durum olmadıkça inşallah 1 yıl içerisinde burada da bu konutları bitireceğiz."

erdoğan kastamonu ankara sel