Erdoğan SADAT hakkında ilk kez konuştu, "Hiçbir alakam yok" dedi

TAKİP ET

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, SADAT hakkında ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan, "SADAT'ın yöneticileriyle hiçbir alakam yok" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne gittiği ve "Terörist yetiştiren kurum" dediği SADAT ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "SADAT'ın yöneticileri ile kendileri ile hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim kullandığımız bir darbeci bir kuruluş, oluşum olduğunu söyleyecek kadar, bu başkan terbiyesizleşiyor. Bay Kemal, ne dersen de, sen sabahtan akşama yalanla yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun. Bu yalanların da yine tutmayacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Hakikatle, akılla, mantıkla ilgisi olmayan bir SADAT tantanası çıkardılar. SADAT, TSK'dan emekli bir grup subayın savunma alanında danışmanlık hizmeti vermek için kurdukları şirkettir. Bu şirket sömürge altında kalmış İslam ülkelerine yönelik çalışmalar yapıyor.

2018 yılında bir partinin genel başkanı hanımefendi çeşitli yerlerde silahlı kamplar kurulduğu iddiasını dile getirmişti. Cumhuriyet Başsavclığı bunun yalan olduğunu ortaya koymuştu. CHP'nin başındaki zat, SADAT'ın önüne gidip benzer zırvaları ifade etmiştir. Biz bunu, Türkiye'nin bölgesindeki çatışmalarda üstlendiği arabulucu rolüne ve kapsamlı operasyonlarına bir cevap olduğunu iyi biliyoruz. Bu çıkışın suflesinin nereden geldiğini, neyi amaçladığını, niçin şimdi yapıldığını da çok iyi biliyoruz. Cevaben bir kez daha ve tüm kalbimle diyorum ki; başaramayacaksınız.

SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda adeta darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar terbiyesizleşiyor. Bay Kemal ne dersen de; sen sabahtan akşama yalanla yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun."

 

erdoğan sadat kılıçdaroğlu chp akp