Erdoğan - Roman Abramoviç görüşmenin detayları ortaya çıktı: Teşekkür etti

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında 29 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelere Roman Abramoviç de katılmıştı. Abramoviç, müzakere öncesi Erdoğan ile görüşmüştü. İkilinin gerçekleştirdiği görüşmenin detayları ortaya çıktı.

İstanbul Dolmabahçe'deki Rusya-Ukrayna müzakeresine Rus iş insanı Roman Abramoviç'in de katıldığı görüşmüştü. Abramoviç, müzakere öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

Uluslararası medyaya yansıyan Erdoğan ile Abramoviç görüşmesinin detayları ortaya çıktı. Abramoviç'in Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi.

CNN Türk'ün haberine göre, Rus milyarder, savaşın çıkması ile birlikte ilk günden bu yana hemen devreye girdi ve müzakereci rolü üstlendi. Putin ile de görüşen Abramoviç, iki taraf arasında müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye ile de diyalogu geliştirmeye başladı. Sık sık Türk yetkililer ile temas kurdu.

Mart ayının ilk haftası Abramoviç, Antalya Diplomasi Forumu öncesi Zelenskiy ile görüşmek üzere İstanbul'dan Kiev’e gitti. Zelenskiy ile görüştükten sonra kaldıkları evden ayrılırken gaz bombası patlaması sonucu Abramoviç'in de aralarında olduğu 4 kişi bu gazdan etkilendi.

ŞEHİR HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜ
Gözlerde ve ciltte yanma hissi ile birlikte rahatsızlık veren gazdan etkilenenler hemen Ankara'ya geldi. Uçak Ankara'ya gece yarısı indi ve gazdan etkilenenler Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede özel bir bölümde tedavisi yapılan Abramoviç'in ismi de hastane kayıtlarında gizli tutuldu. Tedavilerinin ardından sabah saatlerinde heyet İstanbul'a döndü.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Dışişleri yetkilileri başta olmak üzere Türk yetkililerle de sık sık temas halinde kaldı. Son olarak Dolmabahçe'deki müzakerelerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında görüldü. Erdoğan ile kısa görüşmesinde de savaşın sonlanması için attığı adımlara ve Türkiye'nin kendisine yönelik misafirperverliğine teşekkür ettiği öğrenildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Rus oligarkları Türkiye'ye davet etti

Rus milyarder Abramoviç, İstanbul'da ortaya çıktı: Erdoğan'la da konuştu!

erdoğan abramoviç türkiye rusya ukrayna işgal savaş müzakere şehir hastanesi