Erdoğan, Necip Fazıl'ı direniş önderi ilan etti

TAKİP ET

'Necip Fazıl Ödülleri' töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl için "Benim de içinde bulunduğum kuşağın adeta bir mürşidi, muallimi, kültür ve sanat pınarlarımızı kurutanların vesayetine karşı bir direniş önderiydi' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 8'incisi düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Erdoğan, Necip Fazıl ile ilgili yaptığı konuşmada, “Benim de içinde bulunduğum kuşağın adeta bir mürşidi, muallimi, kültür ve sanat pınarlarımızı kurutanların vesayetine karşı bir direniş önderiydi” dedi. 

Cumhurbaşkanı devamında ise “Terörün şiddetin ve batıya öykünmenin kol gezdiği fırtınalı bir dönemde üstat sadece varlığıyla koca bir neslin kaybolmasına, yok olup gitmesine de engel oldu. Üstat Necip Fazıl hayattaki en büyük gayesinin tarihini, dilini, dinin, aslını bilen fikir Mehmetçikleri yetiştirmek olduğunu söyledi. Gençlerin okumasından, araştırmasından medeniyet değerlerine sahip çıkmasından daima mesrur ve mutlu olmuştur. Bizde her sene üstadın bu hayalini en azından edebiyat alanında gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖDÜLLERİ KAZANANLAR
Bu yıl Necip Fazıl Şiir Ödülünü Mustafa Aydoğan, Necip Fazıl Hikâye-Roman Ödülünü Mukadder Gemici, Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülünü Prof. Dr. Tahsin Görgün, Necip Fazıl İlk Eserler Ödülünü Safiye Gölbaşı ile Kadir Daniş, Necip Fazıl Uluslararası Kültür Sanat Ödülünü Hashim Cabrera ve Necip Fazıl Saygı Ödülünü Prof. Dr. Süleyman Uludağ kazandı. Uludağ ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. 

erdoğan necip fazıl direniş önderi akp cumhurbaşkanı