Erdoğan, "Müjdeler vereceğiz" dedi, doğalgaza 6 ayda 6'ncı kez zam geldi!

TAKİP ET

Doğalgaza zam gelmeye devam ediyor. Yeni yıldan itibaren her ay yüzde 1 yapılan zam, Haziran'da da yapıldı. Doğalgaza 6 ayda toplam yüzde 6 zam geldi.

İktidarın "Doğalgaz ve petrol müjdeleri" sonrasında doğalgaza ve akaryakıta zam gelmeye devam ediyor. Doğalgaza konut ve sanayi abone gruplarında yüzde 1, elektrik üretim santrallerinin tarifesinde ise yüzde 5 oranında zam yapıldı. 

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, "Petrol müjdesi gelebilir" açıklaması yapmış ve sabahına tüm akaryakıt gruplarına zam gelmişti. Erdoğan'ın müjdeleri sonrasında gelen zamlara bir yenisi daha eklendi.

Benzine ne kadar zam geldi? Akaryakıta ÖTV zammı

31 Mayıs'taki kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni müjdeler vereceğiz" açıklamasında bulundu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından doğalgaza konut aboneleri için yüzde 1, elektrik üretim santralleri için yüzde 5 zam geldi.

Haziran ayında geçerli olacak fiyatlar BOTAŞ'ın internet sitesinde yayınlandı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin yayımladığı tarifeye göre; BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı, yüzde 1 artışla 1000 metreküp doğal gaz için 1328 lira 65 kuruş, sanayi aboneleri için 1486 lira 12 kuruş olarak belirlendi.

Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yüzde 5 artışla 1713 lira 25 kuruş oldu.

doğalgaz zam erdoğan petrol müjde