Erdoğan MKYK listesi ortaya çıktı! İşte AK Parti MKYK asil ve yedek üye adayları...

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "75 kişilik bir MKYK ile devam edeceğiz." açıklamasının ardından MKYK listesi ortaya çıktı. İşte AK Parti MKYK'nın asil ve yedek üye adayları...

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da başladı. Kongre alanına gelen Cumhurbaşkanlığı'na ait araçlarla gelen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre salonunun dışındaki partililere seslendi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir Merkez Karar Yönetim Kurulu değil 75 kişilik bir MKYK ile devam edeceğiz. Ayrıca yedek olan 35 kişi de yedek olarak kalmayacak onlarda aynen asıl üyeler gibi çalışacaklar." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bahsetti MKYK üyelerinin listesi ortaya çıktı.

Son günlerde AK Parti üst düzey yönetiminde yer alacağı söylenen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın olmaması dikkati çekti.

Listede, AK Parti Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal da yer almadı.  MKYK listesinde olmayanlardan birisi de mevcut MKYK üyesi olan AK Parti’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan.

MKYK listesinde eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün olması da dikkat çekti. Eski Bakanlardan Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ listede yer buldu. Ayrıca eski İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ta listeye giren isimlerden oldu.

Listede yer alan isimlerden birisi de Mücahit Birinci oldu. Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. Birinci, sıklıkla gündeme İBB’nin yöneticileriyle girdiği tartışmalarla geliyor. Mücahit Birinci, Atatürk’e ettiği hakaretlerle bilinen, yakın zamanda hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu’nun (Niyazi Birinci) oğlu. 


ak parti mkyk erdoğan kongre berat albayrak asil yedek