Erdoğan: Kürt kardeşlerimi ihmal edemezdik

TAKİP ET

Ilısu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları yapılardan bahsederken dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan, "Kürt kardeşlerimizi ihmal edemezdik, onlara da bu eserleri kazandırdık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da Ilısu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın inşa ettikleri yapılardan bahsederken kullandığı ifadeler dikkat çekti.

"KÜRT KARDEŞLERİMİ İHMAL EDEMEZDİK"
Erdoğan, "Hükümet konağı, belediye, emniyet, jandarma binaları, devlet hastanesi, kütüphane, müze, cami ve okul gibi kamu hizmet birimleri de tamamlanarak hizmete alındı. Burada benim Kürt kardeşlerim var, Kürt kardeşlerimizi ihmal edemezdik, onlara da bu eserleri kazandırdık" dedi.
​​​
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Ilısu Barajı, yeminli Türkiye düşmanlarına da kendi ülkesine ve milletine husumetleriyle maruf içimizdeki mankurtlara da verilmiş en güzel cevaptır.

Geçmişte petrol için verilen bir benzerinin önümüzdkei dönemde su ve gıda kaynakları için verileceği anlaşılıyor.

Yeni Hasankeyf ilçemizi, bölge halkının hayat biçimine uygun müstakil, bahçeli, teraslı konutlar şeklinde inşa ettik. Ey PKK'nın yan kolu HDP, sizler bu tür şeyleri yapabilir misiniz? Sizin böyle bir derdiniz var mı? biz dertliyiz, dertli.

Hükümet konağı, belediye, emniyet, jandarma binaları, devlet hastanesi, kütüphane, müze, cami ve okul gibi kamu hizmet birimleri de tamamlanarak hizmete alındı. Burada benim Kürt kardeşlerim var, Kürt kardeşlerimizi ihmal edemezdik, onlara da bu eserleri kazandırdık.

2023'ün 14 Haziran'ına bir olarak, beraber olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak girecek ve bu bölgelerden büyük bir zaferle çıkacağız."

erdoğan batman ılısu baraj hes akp kürt