Erdoğan'ın ziyareti sırasında polislerin şarjörleri mi toplatıldı: Mersin Valiliği'nden açıklama

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın Mersin ziyareti sırasında camiye giren polislerin şarjörlerinin toplandığını iddia etmişti. Özel'in iddiasına Mersin Valiliği'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Valilik, Özel'in iddiasının doğru olmadığını söylerken, "Şarjörleri ceplerinde bulunuyordu" dedi.

Mersin valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin gezisi sırasında koruma ekipleri dışındaki polislerin şarjörlerinin toplandığını öne süren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yanıt verdi.

"ŞARJÖRLER CEPLERİNDE DURUYORDU"
Valilik, "Polislerin şarjörleri toplandı" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Ancak açıklamada dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Valilik, "Polislerimizin şarjörleri kendi ceplerinde bulunmaktadır" dedi.

Özgür Özel'in polislerle ilgili olarak basına yaptığı açıklamanın tamamen yalan ve asılsız olduğu belirten Mersin Valiliği'nin açıklaması şöyle:
"Camiye giren polislerimizin silahları bellerinde olup, şarjörleri kendi ceplerinde bulunmaktadır. Polis Vazife ve Selahiyet Kanununa göre polislerimiz cuma namazı esnasında kendi tedbirlerini kendileri almak sureti ile kendileri bir uygulama yapmıştır. Bu uygulamayı çarpıtarak 'polislerin şarjörleri toplandı' şeklinde paylaşımda bulunmak tamamen art niyetli bir yaklaşımdan ibarettir"

erdoğan şarjör polis mersin özgür özel