Erdoğan'ın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in Mersin mitinglerindeki kalabalık farkı!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Mersin'de Cumhuriyet Meydanı'nda metro temel atma töreninde konuştu. Aynı meydanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'da 19 Eylül'de açılış töreni yapmıştı. İki tören arasındaki katılımcı farkı da fotoğraflara yansıdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Eylül'de Mersin'de mitinge dönüşen toplu açılış törenini yapıldığı Cumhuriyet Meydanı bu kez CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener törene katıldı.

İki lider mitinge dönüşen Mersin Metrosu temel atma töreninde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Erdoğan'ın katıldığı miting ile Kılıçdaroğlu ve Akşener'in katıldığı metro temel atma törenindeki kalabalık farkı dikkat çekti.

İşte Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu ile Akşener'in miting düzenlediği Cumhuriyet Meydanı'ndan iki farklı fotoğraf...

Erdoğan'ın mitingi:


Kılıçdaroğlu ve Akşener'in mitinginden fotoğraf:


Sözcü'den Ali Ekber Şen'in fotoğrafını çektiği meydana sadece Türk Bayrağı ile girişe izin verildi.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Konuşmasının başlangıcında Erdoğan'ın aynı meydandaki mitingine gönderme yapan Akşener, "Yalnız burada bu kalabalığı toplayamayanlar vardı, ne olacak şimdi!" dedi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:
"Ben 24 aydır il il esnaf geziyorum. Türkiye ağlıyor.  Öyle bir Türkiye’deyiz ki , ben 2017’de Mersin’de referandum için çalıştık. Herkes gibi anlattık. Uçacağız denilen malum tek adam sistemi kabul edildi. Gelirleriniz azaldı, çocuklarınızın işsizliği çoğaldı, liyakatsizlik dibine vurdu. Genç çocukların hayatını çaldılar.  En büyük beka sorunu sizsiniz. Buradan sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Mersinli ‘Derhal seçimi getir, sandığa teslim ol’ diyor. Mersinli burada mesaj veriyor.

"BU DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ"
Belediyeler eliyle şehirlerde zenginler ve fakirler oluşmuş. Zenginler AK Partili fukaralar her partili olmuş. Bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Burada bir miting yaptın gördük hep birlikte. Sonra Kılıçdaroğlu'nun mitingine izin vermedin onu da gördük. Şimdi bu meydanda tören var. Diyor ki Mersinli sandığı getir. Milletle ters düşe düşe ayakta kalan bir siyaset olmamıştır. Size iki domates, yarım simit ye diyenlerin kendileri ne yiyor? Bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta attaya göndermek için derhal seçim diyorum.

"PARAYI HALK İÇİN KULLANACAKSINIZ"
Akşener'in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki halk değişim, seçim istiyor. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil, her evde tencere kaynayacak." diye konuştu. 

"SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ TOPRAKLARIMIZA GÖTÜRECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: 
"Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Bir belediye başkanının kendi kentine yapabileceği en büyük yatırımın metronun temelini atıyoruz.

Süleymanşah Türbesi'ni tekrar topraklarına götüreceğiz, bayramızı göndere dikeceğiz. Hepiniz bunun tanığı olacaksınız. Millet İttifakı olarak Samandağ'dan başlayıp bütün bu havzayı Akdeniz'in en görkemli havzası haline getireceğiz. Bu bölge Akdeniz'in en görkemli bölgesi olacak.

Biz yandaşlara değil vatandaşlara hizmet edeceğiz. Biz kaynağı vatandaşlara harcayacağız. Bir soygun düzenine son vereceğiz. Hani var ya gitmediğiniz yollara para veriyorsunuz, hani var ya 30 yıllık garantiler bunların hepsine son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız.

Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek yarın olmazsa öbür gün gelecek. İlk kez sandığa gidecek gençlerimiz, ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz, dünya siyaset tarihine çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. 

"SURİYELİLER DE KENDİ ÜLKELERİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞASIN"
En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Suriyeliler de kendi ülkelerinde huzur içinde yaşasınlar.  Suriye ile de barışacağız, Mısır'la da barışacağız. İç politikada olduğu gibi dış politikada da Türkiye kurucu ayarlarına dönecek. Asla unutmayın, sandık gelecek, sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz; oy kullanmak sizin göreviniz!"

chp erdoğan mersin akp meral akşener kemal kılıçdaroğlu meydan cumhuriyet meydanı