Erdoğan'ın seçim vaadiydi: Saray, 3600 ek gösterge için "Muhatabı biz değiliz" dedi!

TAKİP ET

Erdoğan'ın 2018 yılındaki seçim vaadi olan 3600 ek gösterge hakkında Saray'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "3600 ek gösterge çıkacak mı?' sorusuna 'Muhatabı biz değiliz' yanıtı verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018'deki seçimlerdeki vaadi olan 3600 ek göstergeye ilişkin Saray'dan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "3600 ek gösterge çıkacak mı?" sorusuna “Muhatabı biz değiliz” diyerek cevap verdi. Oktay, sorumlu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı işaret etti.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, TBMM'ye verdiği önerge ile, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a “Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri için 2018 Mayıs ayında vaat edilen 3600 ek gösterge artışı ne zaman verilecek?” diye sordu.

Oktay ise, sadece Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşların görev alanına giren konulara ilişkin önergeler cevaplandırıldığını belirterek ‘'Bahsi geçen hususlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görev ve yetki alanına girmektedir” dedi.

ERDOĞAN 2018'DE "MÜJDE" DİYEREK DUYURMUŞTU!
Erdoğan, 2018 seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, 3600 ek göstergeye ilişkin olarak, "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız" demişti.

2019 YEREL SEÇİMLERİNDE "SÖZ VERDİĞİMİZ ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ" DEMİŞTİ
Yine Erdoğan, 2019'daki belediye seçimleri öncesinde "Hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur" ifadelerini kullanmıştı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?
Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor.

3600 ek gösterge emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle memurlarda emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği doğuruyor.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor. 

 

erdoğan 3600 ek gösterge saray akp ak parti seçim vaat