Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili paylaşımlar hakkında gözaltılar başladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu üzerinden sosyal medyada yapılan paylaşımlar için soruşturma başlatılmıştı. Hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen hesaplar için gözaltılar başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından sosyal medyada yüz binlerce paylaşım yapıldı.

İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan'ın hastalığı üzerinden sosyal medyada yapılan paylaşımlar için soruşturma başlatıldığını duyurdu. Hakaret içerikli paylaşımlar yaptıkları değerlendirilen hesaplar için gözaltı işlemleri başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın sağlığına yönelik paylaşımları incelemeye aldı. Bu kapsamda, Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi tespit edildi, 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

8 kişiden 4'ünü gözaltına alan polis, 'Derya Büyükuncu' isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki hesabın sahibinin yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.

Gözaltına alınan kişiler Emniyet'teki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecek.

erdoğan sağlık durumu koronavirüs gözaltı soruşturma emniyet egm