Erdoğan'ın mal varlığını inceleyen SGK çalışanları hakkında karar verildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mal varlıklarına izinsiz olarak baktıkları gerekçesi ile yargılanan SGK çalışanları hakkında karar çıktı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ait verileri izinsiz bir şekilde sorguladıkları iddiasıyla yargılamaları süren çoğu Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı 20 sanık, suçun unsurları oluşmadığına karar verilmesi üzerine yargılandıkları davadan beraat etti.

İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve bir kısım sanık ve avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kişisel verilerini sistem üzerinden sorgulamak ve 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' iddiası ile 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan çoğunu Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının oluşturduğu 20 kişi hakkında karar verildi. 

Görülen duruşmada mütalaasını açıklayan  savcı,  toplanan deliller neticesinde atılı suçun maddi ve manevi unsurunu oluşturmadığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütaalasında olay tarihinde adı geçen sanıkların SGK'da memur olarak görev yaptıklarını, görevleri nedeniyle sisteme erişim yetki ve izinlerinin bulunduğunu, suçlanan sanıkların isim ve soy isim aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eski Başbakan Davutoğlu'ya ait kişisel verilere ekrandan baktıklarını ve edilinen bilginin  başka bir kimseyle paylaşılmadığını belirterek,  sanıklar hakkında ayrı ayrı beraat kararı verilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcılığının esasa dair görüşlerine karşı savunma yapması istenen sanıklar ise mütalaaya katıldıklarını ve beraatları yönünde karar talep ettiklerini dile getirdi. Mahkeme ise davayı karara bağlarken, edilinen delilleri baz alarak suçun unsurları oluşmaması nedeniyle sanıkların 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak geçirmek veya yaymak' suçlamasından ayrı ayrı beraat etmelerine karar verdi.

erdoğan mal varlığı sgk