Erdoğan'ın koruma ordusuna 4 ayda 100 milyon TL harcandı!

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, ailesini ve Cumhurbaşkanlığı saraylarını korumakla görevli koruma ordusu için yılın ilk dört ayında harcanan para, kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele için ayrılan bütçeyi geçerek 100 milyon TL'ye ulaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) mali tablolarına göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı için yılın ilk dört ayında 100 milyon TL harcandı. Yılın ilk dört ayında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı için ayrılan bütçenin ise19 milyon 719 bin TL olması dikkat çekti.

Birgün'den İsmail Arı’nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 2020 yılında tam 263 milyon 627 bin TL harcadı. Bu yılın ilk dört ayında ise harcanan paranın 100 milyon TL’ye ulaşması gözden kaçmadı.

Türk vatandaşları, koronavirüs, işsizlik ve enflasyon gibi durumlarla mücadele ederken koruma ordusunun bütçesinin Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı gibi Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birçok başkanlığı da geride bırakması dikkat çekti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, bu yılın ilk dört ayında 30 milyon 752 bin TL harcarken İstihbarat Başkanlığı 42 milyon 944 bin TL harcadığı bildirildi. TBMM Koruma Daire Başkanlığı ise 37 milyon 512 bin T L harcadı.

2021’in ilk dört ayında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının bütçesi ise Cumhurbaşkanlığı korumaları için harcanan paranın beşte biri kadar, yani 19 milyon 719 bin TL oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KORUMA DAİRESİ BAŞKANLIĞININ GÖREVİ NEDİR?
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.

erdoğan koruma emniyet cumhurbaşkanlığı