Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması dünya basınının gündeminde

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması dünya basınında da yer buldu. Erdoğan'ın "sağlığının hassas bir konu" olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün öğleden sonra Twitter üzerinden kendisinin ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalandığını duyurdu. Bu gelişme dünyanın önde gelen haber ajansları ve medya kuruluşlarının gündemine oturdu.

THE GUARDIAN'DAN 3. DOZ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir krizin eşiğindeki Ukrayna’ya yaptığı ziyaret sonrasında hastalandığını yazan İngiliz The Guardian, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Covid-19 testi pozitif çıktı” başlığıyla haberi duyurdu.

Gazete, “Üç aşı olan lider, Omicron varyantının tespit edildiğini ve semptomların hafif geçtiğini Twitter’dan yazdı” yorumunu yaptı. The Guardian, Erdoğan üçüncü dozunu geçen yılın haziran ayında olduğuna da dikkat çekti.

CNN, UKRAYNA ZİYARETİNİ YAZDI
ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN de Erdoğan ve eşinin Covid-19’a yakalanmasını haberleştirdi.

CNN, Erdoğan’ın çok kısa bir süre önce Ukrayna’ya giderek Rusya ile gerilimi azaltmak adına Zelensky ile görüştüğünü hatırlatırken, Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna gerilimini çözmek için bir arabulucu olmak istediğinin altını çizdi. CNN, ülke nüfusunun en az yüzde 61’inin iki doz aşı olduğunu aktardı.

ALMAN MEDYASI: ÜÇÜNCÜ AŞIYI HAZİRAN’DA OLDU
Öte yandan Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Der Tagesspiegel de konuyla ilgili bir haberi okurlarıyla paylaştı. Fransız haber ajansı AFP’nin haberini aktaran gazete, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19’a yakalandığını ve eşiyle birlikte hafif semptomlar geçirdiğini Twitter üzerinden yazdı” yorumunu yaptı.

Çifte Omicron varyantı bulaştığını yazan gazete Erdoğan’ın üçüncü doz aşısını Haziran ayında olduğunu da aktardı.

NEW YORK TIMES
ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna cumhurbaşkanı ile görüşmesinden iki gün sonra koronavirüs testi pozitif çıktı" dedi.

Erdoğan,'ın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında ülkenin cumhurbaşkanı Volodmr Zelenskiy ile bir araya geldiğini duyurdu. Haberde, yetkililerin Türkiye'deki hastanelerin dolup taşmadığını ancak yoğun bakım ünitelerinin yüzde 70'inin dolu olduğunu söylediği kaydedildi.

"SAĞLIĞI HASSAS BİR KONU"
The Washington Post, Erdoğan'ın Twitter paylaşımına yer verdiği haberde Cumhurbaşkanının sağlığının hassas bir konu olduğunu vurguladı. Sosyal medya kullanıcılarının, Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili Twitter'daki "manipülatif" paylaşımları nedeniyle kasım ayında soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

dünya basını erdoğan koronavirüs covid cumhurbaşkanı uluslararası medya