Erdoğan'ın "Aşıyı parayla yapıyorlar" sözlerine Almanya'dan yalanlama!

TAKİP ET

Erdoğan, son dönemde yaptığı konuşmalarda sık sık "Avrupa'da, Almanya'da koronavirüs aşısını 100-150 euro parayla yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın sözleri Avrupa basınında geniş yer bulurken, Almanya'dan Erdoğan'a yalanlama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yalanlanmasına rağmen koronavirüs aşılarının Avrupa ülkelerinde ücretli olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

Erdoğan son olarak, geçtiğimiz günlerde Sakarya'da yaptığı açıklamada, "Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya'ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok. Bize de nasihat ettiler, 'böyle olmaz belli bir bedel alın' diye" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin kendilerine "Aşıdan para alın" diye nasihat ettiğini söylemişti.

ALMANYA YALANLADI
Erdoğan'ın sözleri Avrupa basınında ve Almanya'da geniş yer buldu. 

DW Türkçe'nin haberine göre, Frankfurter Rundschau gazetesi "Erdoğan‘dan yanlış açıklama" başlıklı haberinde, Erdoğan'ın Almanya’nın aşıyı ücretli yaptığı şeklindeki sözlerinin Berlin’de şaşkınlığa neden olduğunu yazdı.

Haberde, söz konusu sözlerin sosyal medyada da tepkiye neden olduğu belirtildi. Der Westen adlı gazeteyse Erdoğan’ın, "doğru olmayan açıklamalarla halkını yanıltan bilgiler verdiğini" öne sürdü.

eroğan aşı almanya