Erdoğan'ın "73 teröristi iade edecekler" açıklamasına Finlandiya'dan yanıt geldi

TAKİP ET

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı mutabakatın yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "73 teröristin iadesi için söz verildi" açıklamasına Finlandiya'dan yanıt geldi.

İspanya'nın başkenti Madird'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı mutabakat tartışılmaya devam ediyor.

Türkiye, NATO üyeliği için şart koştuğu İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatla iki ülkenin üyeliğine de yeşil ışık yakmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, “İsveç, 73 teröristin iadesi için söz verdi” açıklaması uluslararası camiada gündem oldu. Erdoğan’ın açıklamasına Finlandiya’dan dikkat çekici bir yanıt geldi.

"İNSANLARIN LİSTESİ ÜZERİNDEN GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ"
Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, “Türkiye ile üzerinde mutabık kaldığımız her şey imzalı belgede yazıyor. Türkiye ile Madrid’de bireyler ya da insanların listesi üzerinde görüşme gerçekleşmedi” dedi.

BOZDAĞ: 33 TERÖRİSTİ İSTİYORUZ
Türkiye'nin NATO Zirvesi'nin ilk gününde Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine itirazından vazgeçmesi üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir açıklama yapmıştı.

Bozdağ, “Onlardan bu mutabakat metni çerçevesinde bu başvurularınızın gereklerini yapmalarını isteyeceğiz. Zaten başvurularımız var. Onlara ayrıca bir yazı yazarak bu sözleşme, mutabakat çerçevesinde verdikleri sözlerin gereği, hem Finlandiya da 6 PKK’lı, 6 FETÖ'cü terörist, İsveç’te ise 10 FETÖ’cü, 11 PKK'lı teröristin dosyaları, ilgili ülkelerin Adalet Bakanlıklarında bekliyor. Şimdi bu mutabakattan sonra biz de Adalet Bakanlığı olarak bunların iadesi hususunu yeniden kendilerini yazacağız ve hatırlatacağız. Yeniden bir dosya göndermemize gerek yok. Dosyalar orada, sözlerinin gereğini yerine getirmelerini bir kez daha isteriz” demişti.

erdoğan isveç finlandiya nato terörist iade mutabakat