Erdoğan ile görüşen Angela Merkel: Başkanlık sistemi düşünmüyoruz

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. İki isim görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Merkel, "Koalisyon bizim yapımıza uygundur, biz başkanlık sistemi düşünmüyoruz' dedi.

Almanya Başbakanı olarak görev süresini dolduran Angela Merkel, veda turunda bugün Türkiye'ye geldi. İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Merkel düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Angela Merkel, “Benim koalisyon ortaklarımla çalışmaktan mutlu olmadığım anlaşılmasın. Alman hükümetlerinin özelliği budur. Koalisyon bizim yapımıza uygundur, biz başkanlık sistemi düşünmüyoruz” ifadesini kullandı.

Merkel, sığınmacı konusuyla ilgili, “AB'nin Türkiye'yi desteklemesi şart, mültecilerle ilgili süreç tam işlemiyor” dedi.

Almanya ile ilişkiler hakkında konuşan Erdoğan ise, “İkili ilişkilerimizde zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşasak da bunları aşmayı ve işbirliğimizi çok daha ileriye taşımayı başardık. Merkel ile yürüttüğümüz başarılı çalışmaların yeni hükumet döneminde de aynı şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Her zaman çözüm odaklı bir lider oldu” diye konuştu.

 

merkel erdoğan almanya başkanlık sistem başbakan akp