Erdoğan için cezaevine girmişti: Çamlıca Kulesi'ndeki kafe ve restoranın işletmesi Hasan Yeşildağ'a verildi

TAKİP ET

Çamlıca Kulesi'ndeki 360 Kule Kafe/Restoran'ın işletmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hapis yattığı dönemde 'hizmetinde bulunmak' amacıyla cezaevine giren Hasan Yeşildağ'a verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ve fiyatlarıyla halkta hitap etmeyen Çamlıca Kulesi'ndeki 360 Kule Kafe/Restoran’ın işletmesi, Erdoğan'ın hapis yattığı dönemde Erdoğan'a hizmet edebilmek için cezaevine giren Hasan Yeşildağ’a verildi.

Türkiye; Hasan Yeşildağ ismini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde hapis cezası almasının ardından cezaevine girmesiyle Erdoğan’a hizmet edebilmek için sahte çek suçu işleyerek Pınarhisar Cezaevi’ne giren dostu olarak tanıdı.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre; Kardeşi Zeki Yeşildağ’ın da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclis üyesi olduğu Hasan Yeşildağ, AKP döneminde Türkiye’nin sayılı iş adamlarından biri oldu. İBB’ye ait Ulus Cafe, halı sahalar, nargile cafelerden sonra Yapı&Yapı İnşaat’a verilen Ankara AKM Millet Bahçesi, Rize’de Cengiz İnşaat’la birlikte verilen İyidere Lojistik Limanı’ndan sonra şimdi de geçen hafta açılışı yapılan Çamlıca Kulesi’nin restoran ve kafe işletmesi işi verildi.

İstanbul’un yeni simgesi ifadesi ile tanıtılan Çamlıca Kulesi’ndeki restoran ve kafe işletmesinin ihalesine ilişkin PTT’nin açtığı herhangi bir ihale ilanına rastlanmazken Çamlıca Kulesi’nin içinde yer alan 360 Kule Kafe/Restoran ihalesiz olarak Hasan Yeşildağ’a verildi. 

Sayıştay denetiminin dışında olan Kule AŞ’deki kafe ve restoranda bir kase çorba 24 TL, iki kişilik kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL, çay 10 TL’den satılıyor.

Çamlıca Kulesi cep yakıyor: Çay 10, ayran 18 lira!

ABDİ İPEKÇİ SUİKASTINDAN HOLDİNGE
Öte yandan Ankara’da AKM’de yapılan millet bahçesi ve Rize’de Mehmet Cengiz’le ortak olarak İyidere Lojistik Liman işini alan Yeşildağ’ın adı ilk olarak 1 Şubat 1979’da katledilen Abdi İpekçi suikastında geçmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasete atılmadan önce iş dünyasında Yeşildağ ailesinin ismi bilinmezken şimdi enerji, yapı, eğlence ve medya patronu olarak birçok alanda yatırımları olan bir holdinge sahip olmaları ise dikkat çekti.

hasan yeşildağ erdoğan çamlıca kulesi cezaevi hizmet kafe restoran ihale