Erdoğan: "HDP, Meral Akşener'i istemiyor!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki AKP grup toplantısında konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Başbakanlığa adayım" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "HDP, bu hanımefendiyi istemiyor. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır"  dedi.

AKP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım" sözleri hakkında ilk defa konuştu. Erdoğan, "HDP, bu hanımefendiyi veto etmiştir" dedi.

"HDP, AKŞENER'İ İSTEMİYOR"
Erdoğan, Akşener'in "başbakanlığa adayım" sözleri için, "Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir. HDP, Millet İttifakı'ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu inkarı mümkün olmayan bir gerçek. İYİ Parti'nin bu gerçeğe kör sağır kalarak kendi konumunu korumaya çalışması artık sürdürülebilir değildir. bu partinin  başındaki hanımefendinin cumhurbaşkanlığından vazgeçip başbakanlığa talip olması da esasen bu trajik komik görüntüyle ilgilidir. HDP tarafı hanımefendinin cumhurbaşkanlığı adaylığını asla kabul etmeyeceğini zaten açıklamıştır. Yani bir anlamda HDP Millet İttifakındaki gizli ortaklık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Türkiye'nin CHS ile yönetildiği bundan sonra da aynı sistemle yönetilmeye devam edeceği gün gibi aşikarken hayali bir makama talip olunmasının gerisinde bu vetonun bu dayatmanın sineye çekilmesi vardır."
 

Erdoğan'dan 'İlk 4 madde' tepkisi: İsmail Kahraman ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu karıştırdı!



 

erdoğan akşener başbakanlık hdp meral akşener akp iyi parti