Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne yine tercüman olarak Merve Kavakçı'nın kızını götürdü!

TAKİP ET

G-20 Liderler Zirvesi için Roma'ya giden Erdoğan, tercüman olarak yine Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Gülham Abushanab'ı götürdü. Erdoğan daha önce de Brüksel'deki NATO zirvesine Abushanab'ı götürmüştü.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İtalya'nın başkenti Roma'daki G-20 Liderler Zirvesi öncesi aile fotoğrafı çekimine katıldı. Toplantı öncesinde liderlerle sohbet eden Erdoğan ile ilgili bir detay dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından servis edilen fotoğraflarda Erdoğan'ın G-20 Liderler Zirvesi'ne tercüman olarak yine Merve Kavakçı'nın kızı Fatma Gülham Abushanab'ı götürdüğü görüldü.

Abushanab, daha önce ise 14 Haziran'daki NATO Zirvesi'ndeki ABD Başkanı Biden ile gerçekleştirilen baş başa görüşmede tercüman olarak yer almıştı.

İşte o fotoğraflar:



Daha önceki Biden görüşmesinden fotoğraf:


KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Biden ile görüşmesinde Türkiye'ye 1 milyon Afgan göçmenin gelmesini kabul ettiğini iddia etmişti. Görüşmeye Kavakçı'nın kızı Abushanab'ın tercüman olarak katılmasının sebebinin ise anlaşmayı saklamak olduğunu söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, son yaptığı görüşmede ülkemize bu Afgan sığınmacıları kabul etmiştir. Toplantıya devlet mekanizmalarının dışından, Kavakçı ailesinden getirilen genç tercümanın sebebi de belli olmuştur. Erdoğan bunun duyulmasını engellemek için bunu yapmıştır" ifadesini kullanmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abusahanab'ı çok iyi İngilizce bilmesi nedeniyle tercih ettiğini belirtip eski ABD Başkanı Trump'la görüşmesinde de aynı ismin görev aldığını, bir anısını da anlatarak şöyle açıklamıştı:

"Fatma kızımız, Trump döneminde de benim tercümanım olarak bir toplantıya katılmıştı. O zaman Trump bana, Fatma kızımızın İngilizceye çok hakim olduğunu söyledi ve nerede öğrendiğini sordu. Ben de 'Teksas'ta' deyince sayın Trump, 'Ben de Teksaslıyım. Teksas aksanını herkes bilmez. Her liderin dile hakimiyeti olan güvenilir bir tercümanı olması gerek' dedi. Aynısını Biden da söyledi. Yani Sayın Trump da Biden da, Fatma kızımızın İngilizcesinden övgüyle söz ederken, tebrik ederken bizimkiler burada başörtülü vesaire diye eleştirdiler."

 

erdoğan g-20 tercüman merve kavakçı çevirmen biden liderler zirve