Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Birileri bunun dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız"

TAKİP ET

Erdoğan, 41 işçinin hayatını kaybettiği Bartın Amasra'daki maden ocağı önünde konuştu: "Birileri bununla dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmek lazım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 41 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde patlamanın olduğu maden ocağına gelen Erdoğan, ilk olarak maden sahasında inceleme yaptı. 

Burada açıklama yapan Erdoğan, "Amasra bizim en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen, birileri bununla dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmek lazım" açıklamalarında bulundu.

"BİZ KADER PLANINA İNANMIŞ İNSANLARIZ"

Sözlerine devam eden Erdoğan şunları söyledi: "İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyet bizim için muteber değildir. Maden ocaklarımızda hala önemli sayıda ölümlü kazaların yaşanıyor olmasını kabul edemeyiz. artık madenlerimizde hiçbir eksik hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz. gerek bakanım gerek sendika başkanım ve bu alandaki sendika kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarımız şurada son bir ay içinde ocağa indiler, tetkiklerini yaptılar. bizim şu anda bu tür ocaklarımız içerisinde Amasra Kömür İşletmeleri bizim şu anda en ileri imkanlara sahip olan ocak olmasına rağmen; birileri bununla dalga geçebilir önemli değil ama biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmemiz lazım."

erdoğan bartın Amasra gündem maden işçisi haber