Erdoğan'dan yeni FETÖ açıklaması: "Açık söylüyorum aldandık"

TAKİP ET

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünden önce Meclis'te AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan, FETÖ'ye karşı mücadele ettiklerini belirterek "Evet, açık söylüyorum, aldandık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle FETÖ'ye değinen Erdoğan, ""FETÖ'yü de son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi adı altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz. Kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler. Evet, açık söylüyorum aldandık ama şimdi toparlandı." dedi.

Kimi muhalefet belediyelerinin bakanlıkların çalışmalarını sahiplendiğini iddia eden Erdoğan, "Sahiplenme çalışmalarına karşı dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür. Siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür."  görüşünü savundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Vatandaşlarımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık, olmayacağız. CHP içinde gizlenemez hale gelen taciz, tecavüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını başlarına geçireceğiz. Siyaseti sadece medya görünürlüğü gibi yollarla yapamayız. AK Parti’yi millet kurdu bu partinin sahibi millettir. Vatandaşımıza kendisine verdiğimiz değeri gösterecek bir duruş ortaya koyacağız. Milletin partisi olmak milletle beraber yürümektir. Türkiye’nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegane siyasi yapı yine burasıdır. Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceğiz.

Yaptığımız hastanelere karşı çıkanların, laf olsun diye bunu yaptıkları salgın döneminde ortaya çıktı. Bunların tek taahhütleri atılan temelin üzerini kapatmak var olanı dağıtmak olan zihniyetin hangi meseleye çözüm üretebileceği muhasebesini milletimizle birlikte yapmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür ama siyasi hırsızlık daha kötüdür. Bunun için de iyi bir çalışma yürütmeliyiz.

Tek parti özlemiyle yanıp tutuşan bir muhalefet var. Karşımızda yalan, çarpıtma dışında yöntem bilmeyen bir muhalefet var. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden başka derdi millet, devlet, evlatlarına büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak olan başka bir siyasi kadro yoktur. Türkiye adım adım hedeflerine yaklaşıyor.

“AÇIK SÖYLÜYORUM, ALDANDIK”
Yarın 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümüdür. Meclisimiz o gece sergilediği cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha göstermiştir. Devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Biz bunları içeride de dışarıda da kovalıyoruz, yakaladıkça Türkiye’ye getiriyoruz. Orta Asya’nın en büyük finans olaylarını koordine eden yakalandı, getirildi, sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz. Örgütün ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için fırsat kollayan mensupları olduğu açıktır. FETÖ’nün son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında milleti sömürenlere izin vermeyeceğiz. Bizim kutsallarımıza saldıranlara izin vermeyeceğiz. Dinimizi yıllardır bunlar sömürdüler. Evet, açık söylüyorum, aldandık. Şimdi toparlandık. 2010’dan sonra bu süreci farklı bir atmosferde götürüyoruz.

Ülkemizin güvenliği artık tehditlerin bulunduğu yerde başlıyor. Fiili ve potansiyel tehdidi, saldırıları sınırlarımıza dayanmadan önleme konusunda adımlarımızı atıyoruz. Bu güçlü altyapıyı kurmazsak bu topraklarda bizi huzur, güven ve refah içinde yaşatmayacaklarını biliyoruz, görüyoruz. Bunun için terör örgütlerine ve onların faaliyetlerine sadece silahlı yapılar olarak bakmıyoruz. Ülkemizin maruz kaldığı saldırıların siyasetin, ticaretin, sosyal hayatın doğal mecrasından olmadığının farkındayız. PKK’ya da FETÖ’ye de diğer yapılara karşı da teyakkuz halini sürdüreceğiz. Bu sadece bizim, sadece siyasetin sorumluluğundaki bir mesele değil. Yeni nesillerin, çocuklarımızın bu anlayışı okul öncesinden başlayarak, geliştirerek kazanmasını sağlamak mecburiyetindeyiz. Kültürünü, değerlerini bilmeyen nesiller elimizden akıp gitmeye mecburdur. 15 Temmuz gibi hadiseler bize sürekli hatırlamamız gereken tarihi dönüm noktalarıdır.

erdoğan akp fetö 15 temmuz aldandık