Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılış töreninde yeni anayasa çalışmaları hakkında konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu 7. Kısım açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa tartışmaları hakkında da konuştu. Erdoğan, "Yeni sivil anayasa için Cumhur ittifakıyla başlattığımız çalışmayla tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacak, STK'larla, milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da kavuşacağız" dedi.

Erdoğan, ''Ülkemizi yeni ve sivil anayasaya kavuşturacağoız. Yargı reform paketinin dördüncüsünü Meclis'e sunuyoruz. Cumhur İttifakı olarak uzlaşıp kamuoyuna sunacağız'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
''Bu arada yargı reform paketlerimizin dördüncüsünü meclisimizin takdirine sunuyoruz. Ülkemizi geleceğe güvenle bakabileceği yeni sivil anayasasına da Cumhur ittifakıyla başlattığımız çalışmayla tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacak STK'larla milletimizle paylaşacak yeni ve sivil anayasamıza da kavuşacağız. Salgın sonrasında yeniden yapılanacak küresel sistemin lider ülkeleri arasına Türkiye'yi sokacağız. Bu tablo içerde ve dışarıda birilerine rahatsızlık veriyor. Ülkemizi darbelerle, terör örgütleriyle bir kısır döngünün içine hapsedenler bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefimizden hiç ama hiç hoşlanmadılar. Rahatsız oldular. Rahatsız da olsalar kararlılıkla devam edeceğiz.''

erdoğan anayasa cumhur muhalefet chp meclis mhp bahçeli iyi parti ak parti