Erdoğan'dan yeni açılım: Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü böyle andı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya'da yaptığı konuşma sırasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ise yeni bir açılıma imza attı. Erdoğan, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'yü andı.

Erdoğan, "30 Ağustos'un 100. yılı vesilesiyle Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'yı, Fevzi Çakmak Paşa'yı, İsmet Paşa'yı, Sakallı Nurettin Paşa'yı, Yakup Şevki Paşa'yı, subayından erine her bir kahraman askerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum" dedi.

İşte o anlar:

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük taarruz öncesi 100 bin kişilik kuvveti cephenin gerisine ulaştırma başarısı bile başlı başına dünya harp tarihine geçecek taktiktir. Allah Allah nidalarıyla 2 gün içinde Afyon'daki tüm cepheleri yerle bir etmiştir.

Akşama doğru yükselen sela sesleri, Afyon şehrinin kurtuluşunun müjdesini veriyordu. 30 Ağustos günü aynı durum Kütahya'da yaşanmıştır. Yunan ordusu 4 gün içinde komutanlarının esir düşmesiyle tamamen dağılmış, bozguna uğramıştır.

Yunan ordusunun Eskişehir'in kuzeyine doğru kaçan birlikleri kovalamayı sürdürmüştür. 9 Eylül'de nihai amaca ulaşılmıştır.

İşte bu Ağustos gününün 100. yılı vesilesiyle baş komutan Mustafa Kemal Paşa'yı, Fevzi Çakmak Paşa, İsmet Paşa'yı subayından erine her bir kahraman askerimizi rahmetle, şükranla yad ediyorum."

Erdoğan Atatürk İsmet İnönü