Erdoğan'dan Türkiye'ye yönelik göç dalgası hakkında açıklama: "Bize yük değil kazançtır!"

TAKİP ET

Erdoğan, "Her renkten, her kökenden insanın İstanbul'a gelmesi yük değil kazançtır. Ana muhalefet partisi 'bunları göndereceğiz' diyor. Bunlar medeni değil, bunlar gayrimedeni" dedi. Erdoğan, 9 yıl önceki Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında da sert ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, "Her renkten, her kökenden, her inançtan dünyanın dört bir yanından insanların İstanbul'a gelip yaşamayı, üretmeyi tercih etmesi bize yük değil kazançtır. Ana muhalefet 'Bunlar kaçkın' diyor. 'Bunları buraya alamayız' diyor. 'Bunları geldikleri yere göndereceğiz' diyor. Bunlar medeni değil, bunlar gayrimedeni" dedi.

Erdoğan gezi parkı eylemcileriyle ilgili, "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Olaylar, Gezi Parkı'ndaki bir kaç ağacın kesildiği iddiasıyla alevlendirilmişti. Düşünün, Dolmabahçe Cami'nin içinde bu eşkıyalar bu teröristler caminin içini pislemişti. Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber."

erdoğan göç göçmen sığınmacı mülteci yabancı istanbul